Identificare cu microcipuri si pasapoarte

Microciparea animalelor, reprezintă inocularea, subcutanat, a unui cip prin care animalul poate fi identificat cu ajutorul unui cititor de microcipuri.

defense-large

Microciparea câinilor este obligatorie din punct de vedere legal pe tot terioriul României, iar vaccinarea antirabică NU se poate face numai după aplicarea microcipului.

Microciparea este urmată de înregistrarea proprietarului în RECS (registrul câinilor cu stăpân). Prin aceasta se asigură informații despre proprietar: adresă și numărul de telefon, astfel încât, dacă patrupedul se pierde, acesta poate fi scanat în orice cabinet veterinar și returnat proprietarului.

Pașaportul pentru animale de companie conține informații despre deparazitările și vaccinările care au fost făcute, și sunt necesare pentru călătoria cu animalele de companie.

În U.E. vaccinul antirabic trebuie făcut cu minim 21 de zile înainte de ieșirea din țară. Excepție câteva țări în care se cere și examen serologic.

Ultima deparazitare internă trebuie făcută într-un interval de minim 24 ore și maxim 5 zile înainte de ieșirea din țară. Cu 24 ore înaintea plecării, medicul veterinar trebuie să examineze clinic patrupedul, pentru a decide dacă este sănătos și apt pentru călătorie. Acest lucru trebuie notat și parafat pe ultima pagină a pașaportului.

Nu uitați sa menționați medicilor noștri în ce țară călătoriți, pentru că este posibilă necesitatea unei deparazitări specifice pentru anumiți paraziți. Vacanță frumoasă!

Contactează-ne:

Please leave this field empty.