Vaccinari

Vaccinarea se face pentru a imuniza organismul împotriva unor virusuri sau bacterii periculoase pentru câini (parvoviroză, jigodie, leptospiroza, hepatita virala, parainfluenta, tuse de canisă si rabie) si pisici (panleucopenie, rinotraheitei infectioase, calicivirozei, leucemiei și rabiei).

Pentru căței, vaccinarea începe, în funcție de statusul vaccinal matern (vacinările mamei), cel mai devreme la vârsta de 6 săptămâni, cu vaccin monovalent, urmată de vaccinuri cu mai multe valențe, cu rapel din 3 în 3 săptămâni, până la vârsta de 3 luni, cand se administrează vaccinul antirabic. Apoi vaccinarea se efectuează anual.

Câinele NU va fi scos afară la plimbare în perioada vaccinării “de copilărie”. În prima săptămână după vaccin trebuie protejat de orice stres.

Pentru pisoi, vaccinarea începe la vârsta de 8 saptamâni (în funcție de statusul vaccinal al mamei), se continuă cu administrarea a două vaccinuri polivalente la un interval de 3 saptamani între ele și se încheie cu vaccinul antirabic. Vaccinarea se efectuează în general, cu vaccin trivalent, împotriva rinothaheitei infecțioase, panleucopeniei și a calicivirozei. Unele firme de vaccinuri au valențe suplimentare, împotriva leucemiei și clamidiozei.

Pisoii NU trebuie lăsați în contact cu alte animale, mai ales în prima săptămână după vaccin și trebuie evitate evenimentele stresante (băi, vizitatori, schimbări de mediu, etc.).

Ca la orice procedură medicală, pot exista efecte adverse: febră, letargie, tumefierea zonei inoculate și chiar reacții anafilactice. Vorbiți cu medicii noștri despre orice posibil efect advers.

Contactează-ne:

Please leave this field empty.